Deze 2 vragen geven jou direct meer inzicht in wat je wilt

Je wilt veel meer gaan leven volgens je eigen voorwaarden. Door de dingen te doen die jij leuk vindt! Alleen weet je soms even niet meer wat dat is. Misschien wel, omdat je te lang hebt geleefd volgens de verplichte agenda, zodat je gewoonweg nooit meer stil staat bij wat je nou werkelijk wilt. De onderstaande 2 vragen geven jou direct de focus terug.

Het kost hooguit 5 minuten van je tijd. Ondanks dat het een korte oefening is is het wel belangrijk dat die tijd echt jóuw tijd wordt. Dus zet een chill muziekje aan, pak een heerlijke kop koffie of thee en ga ergens zitten waar jij ongestoord kunt werken. Pak een pen en papier en op het moment dat jij helemaal ontspannen bent, beantwoord dan de volgende vragen:

Vraag 1: Op welke momenten ervaar jij super veel energie?

Het maakt niet uit wat dat is. Het kan zijn dat dit op je werk is, of als je een boek aan het lezen bent of aan het koken bent of juist met vrienden bent. Schrijf alles op wat maar in je opkomt. En het belangrijkste; wees specifiek! Wat zorgde er nou voor dat je juist op die momenten veel energie had? Wat is nou dat specifieke verschil dat het verschil maakte? Hoe beter je dit weet, hoe beter je dit ook weer op kan zoeken.

Vraag 2: Wat deed jij graag als kind?

Waar was jij altijd mee bezig? Op welke plekken was jij te vinden? Schrijf wederom alles op wat er maar in je opkomt. Het maakt daarbij niks uit of je het nu niet meer doet. Schrijf op wáár (in huis) je vaak te vinden was en wát je vaak aan het doen was. En of je dan vaak alleen was of samen. (Tekst gaat onder foto verder).

 

“Krijg inzicht in wat je leuk vindt!”

De eerste vraag geeft direct inzicht in wat je leuk vindt. Draai het maar om. Als jij iets doet wat jij leuk vindt, dan bruis je van energie! Dus op dit moment te weinig dingen doet waar je energie van krijgt, dan ben je te weinig bezig met wat jij wilt. En dan kan het dus goed zijn dat je vaak moe bent bijvoorbeeld. De kunst is dus deze schakel te doorbreken. Wellicht heb je geen zin om dingen te doen, juist omdat je moe bent. Maar als je juist iets gaat doen wat je leuk vindt, dan creëer je weer energie.

Als jij iets doet wat je leuk vindt, dan bruis je van energie!

De tweede vraag gaat over wie jij van nature bent. Als kind ben je niet bezig met de vraag wat anderen van je denken. Je bent juist aan het proberen en nadoen. En je gaat vanzelf doen wat jij leuk vindt, afhankelijk van jouw karakter. Een terugblik op jezelf als kind geeft dus óók inzicht in wat jij van nature graag deed.

Merk vanaf nu bewust op als je iets doet waar je energie van krijgt. Als je echt zin hebt om iets te doen. Op het moment dat jij hier echt stil bij gaat staan, dan krijg je steeds meer inzicht in wat jij nou werkelijk graag doet. Pas als je bewust bent, kun je er ook bewust voor kiezen. En hoe gerichter jouw keuze, hoe beter al jouw acties (jouw gedrag) in lijn zijn met wat jij werkelijk wilt doen!

Heel veel succes!

Alles wat je denkt geeft onmiddellijk een reactie op je zenuwstelsel. Denk maar eens dat je nu in een citroen bijt. Je proeft het zure van het citroen al in je gehemelte. Je zenuwstelsel activeert je speekselklieren. Die op haar beurt sap activeren in je mond. En het mooie van dit systeem. Het is niet echt gebeurd. Je hebt het net zelf bedacht.
Bij stress krijg je vaak het advies om minder te doen. Maar dit werkt niet altijd. Sterker nog, soms moet je meer doen. Bijvoorbeeld sporten. Maar dit advies werkt bij anderen juist weer averechts. Dan kun je er juist weer vermoeider door worden en meer stress van krijgen. Het heeft allemaal te maken met welke van de 4 stress types jij bent.
Je lichaam en onbewuste brein onthouden precies datgene wat jou stress geeft. Daarom kan het bijvoorbeeld zomaar het geval zijn dat je al hartkloppingen krijgt als je alleen maar een hond hoort blaffen. Puur omdat je misschien ooit door een hond bent gebeten of achterna gezeten. En zo is dat met veel meer dingen. Hoe zit dat dan precies en wat kun je eraan doen? Leer omgaan met jouw triggers.
0 reacties

Laat jouw reactie achter