Mijn blogs

Bedrijfsdocu van de Praktijk voor de Traditionele Chinese Geneeswijzen Jan Elferink. Een portret van acupuncturist en kruidendeskundige Jan Elferink en acupuncturist Carla Oostveen die vertellen over de Chinese Geneeswijzen.
Korte film over het feit dat je eigenlijk nooit weet wat er in iemands hoofd omgaat en je weet ook nooit wat het doet kenteren.
Het is heel makkelijk om te oordelen. De beste stuurlui staan altijd aan wal. Maar stel nou dat alles wat jij vindt ook echt uitkomt? Stel dat jij de wereld creëert, wat dan?
Kunst zien en dat verwoesten. Dat gebeurde met het werk van Barnett Newman met zijn schilderij: ‘Who’s afraid of Red, Yellow and Blue. Dit inspireerde mij tot het maken van dit filmpje.
Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm. Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt. Zoals in deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid
Een geweldig mooie filmscene uit: 'The Notebook' over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk? Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen... De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken.
De basis van alles wat je doet is zelfliefde. Een thema waar ik zelf de afgelopen jaren veel mee bezig ben (geweest) en nu ook mijn wens aan jou.
Pas als je creëert en zichtbaar maakt, maak je van niets iets. Een idee is heel speciaal. Dat is voor jou, omdat jij het bedenkt. Jij bent namelijk de enige met precies die inspiratie op precies die manier.
Ik vind het altijd mooi om te bedenken dat alles om me heen bedacht is. Iemand heeft een idee gekregen en dat tot uiting gebracht in een vorm. Dit kan zijn een film, schilderij of boek of in een gebouw, apparaat of muziekstuk. Alles is bedacht.
Je wilt veel meer gaan leven volgens je eigen voorwaarden. Door de dingen te doen die jij leuk vindt! Alleen weet je soms even niet meer wat dat is. Misschien wel, omdat je te lang hebt geleefd volgens de verplichte agenda, zodat je gewoonweg nooit meer stil staat bij wat je nou werkelijk wilt. Deze 2 vragen geven jou direct de focus terug.