Freedom speech (Filmfragment Braveheart)

Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm.

Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt.

Dat het totale plaatje van muziek, camera, geluid, verhaal, acteertalent en gewoon de hele productie samenvalt. En jou uit je dagelijkse sores trekt. Je meeneemt en je in een wereld zuigt waar je daarvoor niet in zat. Om je anders te laten voelen dan daarvoor. Dat inspireert me enorm.

Zoals deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid.

“Fight and you may die. Run and you’ll live… at least a while. And, dying in your beds many years from now, would you be willing to trade all the days from this day to that… for one chance, just one chance to come back here and tell our enemies; that they may take our lives, but they’ll never take our freedom!

Bedrijfsdocu van de Praktijk voor de Traditionele Chinese Geneeswijzen Jan Elferink. Een portret van acupuncturist en kruidendeskundige Jan Elferink en acupuncturist Carla Oostveen die vertellen over de Chinese Geneeswijzen.
Korte film over het feit dat je eigenlijk nooit weet wat er in iemands hoofd omgaat en je weet ook nooit wat het doet kenteren.
Het is heel makkelijk om te oordelen. De beste stuurlui staan altijd aan wal. Maar stel nou dat alles wat jij vindt ook echt uitkomt? Stel dat jij de wereld creëert, wat dan?
0 reacties

Laat jouw reactie achter