Gedicht: ‘Alsof het niets is’

Soms heb je opeens een ingeving. Dan kun je de wereld anders bekijken dan voorheen. Terwijl er eigenlijk niks verandert is. Zo ook over een boom. Dat staat daar maar opeens. Of helemaal niet opeens?

Gedicht: Alsof het niets is

Jij staat daar
Alsof ’t niets is
Alsof ’t altijd
al zo is geweest

Stevig verankerd
gewoon
te zijn
Alsof ’t niets is

Zo makkelijk
te stralen
opgeheven
te zijn
Alsof ’t niets is

Alsof toen we even
niet keken
jij daar was
niet dat zaadje
niet die vrucht

in een bodem
van liefde
en geduld
en de tijd
Alsof ’t niets is

Dit helpt mij om telkens te beseffen dat ik alles veel meer de tijd mag geven. Niks gaat vanzelf. Of is dat slechts een gedachte? En gaat juist niet alles vanzelf als je het concept van tijd loslaat? Alleen maar aandacht en liefde en vertrouwen. Net zoals de natuur.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je regelmatig leuke blogs ontvangen in je mailbox? Je krijgt inspiratie over persoonlijke ontwikkeling, groei, verandering en stappen zetten.

Alles wat je denkt geeft onmiddellijk een reactie op je zenuwstelsel. Denk maar eens dat je nu in een citroen bijt. Je proeft het zure van het citroen al in je gehemelte. Je zenuwstelsel activeert je speekselklieren. Die op haar beurt sap activeren in je mond. En het mooie van dit systeem. Het is niet echt gebeurd. Je hebt het net zelf bedacht.
Bij stress krijg je vaak het advies om minder te doen. Maar dit werkt niet altijd. Sterker nog, soms moet je meer doen. Bijvoorbeeld sporten. Maar dit advies werkt bij anderen juist weer averechts. Dan kun je er juist weer vermoeider door worden en meer stress van krijgen. Het heeft allemaal te maken met welke van de 4 stress types jij bent.
Je lichaam en onbewuste brein onthouden precies datgene wat jou stress geeft. Daarom kan het bijvoorbeeld zomaar het geval zijn dat je al hartkloppingen krijgt als je alleen maar een hond hoort blaffen. Puur omdat je misschien ooit door een hond bent gebeten of achterna gezeten. En zo is dat met veel meer dingen. Hoe zit dat dan precies en wat kun je eraan doen? Leer omgaan met jouw triggers.
0 reacties

Laat jouw reactie achter