Gedicht: ‘Van niets naar iets’

Ik vind het altijd mooi om te bedenken dat alles om me heen bedacht is. Iemand heeft een idee gekregen en dat tot uiting gebracht in een vorm. Dit kan zijn een film, schilderij of boek of in een gebouw, apparaat of muziekstuk. Alles is bedacht. Maar pas op het moment dat je met een idee wat gaat doen dan wordt het wat. Ik kan me alleen maar voorstellen hoeveel ideeën er nog meer zijn die aan het wachten zijn tot ze ook worden gecreëerd. Ik heb daar in het artikel: ‘Gun de wereld jouw idee‘, meer over geschreven.
(De tekst gaat onder de afbeelding verder).

Gedicht: 'Van niets naar iets'

Eerst was er niets
Tot jij
Idee
Creatie
Vorm
Toen was er iets

 

Alles is er al
Maar eerst was er niets
Tot jij

Toen kwam zomaar uit niets
De mogelijkheid
Van iets

Alles wat je denkt geeft onmiddellijk een reactie op je zenuwstelsel. Denk maar eens dat je nu in een citroen bijt. Je proeft het zure van het citroen al in je gehemelte. Je zenuwstelsel activeert je speekselklieren. Die op haar beurt sap activeren in je mond. En het mooie van dit systeem. Het is niet echt gebeurd. Je hebt het net zelf bedacht.
Bij stress krijg je vaak het advies om minder te doen. Maar dit werkt niet altijd. Sterker nog, soms moet je meer doen. Bijvoorbeeld sporten. Maar dit advies werkt bij anderen juist weer averechts. Dan kun je er juist weer vermoeider door worden en meer stress van krijgen. Het heeft allemaal te maken met welke van de 4 stress types jij bent.
Je lichaam en onbewuste brein onthouden precies datgene wat jou stress geeft. Daarom kan het bijvoorbeeld zomaar het geval zijn dat je al hartkloppingen krijgt als je alleen maar een hond hoort blaffen. Puur omdat je misschien ooit door een hond bent gebeten of achterna gezeten. En zo is dat met veel meer dingen. Hoe zit dat dan precies en wat kun je eraan doen? Leer omgaan met jouw triggers.

Nieuwsbrief ontvangen?

Krijg inspiratie over het vergroten van je creatiekracht en het vormen van je eigen visie!

0 reacties

Laat jouw reactie achter