Gun de wereld jouw idee

Pas als je creëert en zichtbaar maakt, maak je van niets iets. Een idee is heel speciaal. Dat is voor jou, omdat jij het bedenkt. Jij bent namelijk de enige met precies die inspiratie op precies die manier.

Maar als je dat idee niet aan de wereld geeft dan blijft het niets. Als je jouw visie niet omzet in een vorm of creatie gaat het terug naar waar het vandaan kwam. En dat is maar goed ook, want je kunt niet alles. De kunst is om eruit te pikken waar je echt van voelt dat je er iets mee moet.

Als je jouw idee niet aan de wereld geeft dan blijft het niets

En als je die prikkel dan voelt. En je weet precies als je dat hebt. Die instant energie om ermee aan de slag te gaan. Dan is het absoluut bedoeld voor jou. Dan ben jij diegene om het om te zetten in een creatieve vorm. En doe dat dan ook! Want dan geef je de wereld de mogelijkheid om er kennis mee te maken.

Want hoe zonde is het.. als jij dit wel wilt, maar je hebt geen tijd. Of je weet niet goed wat je omgeving er van vindt. Of je weet niet of je het wel kan. Hoe zonde is het dat je het daarom de wereld niet laat zien. Omdat wij het nooit zouden kunnen op de manier hoe jij dat doet. Omdat wij jou niet zijn.

Wij kunnen nooit creëren hoe jij dat kan, omdat wij jou niet zijn.

Ik doe dit zelf door mijn blogs, gedichten, SF-boek (in wording) en mijn (online) programma’s. En soms is dat niet makkelijk. Vooral als ik merk dat de vorm (de ambacht) lastiger is als ik dacht. Dat de ideeën er wel zijn, maar dat de ambacht een kunst op zichzelf is. De enige manier om erachter te komen of het bij me past is door het gewoon te doen. En alles wat ik dan tussendoor stop, dat stop ik. En alles waar ik mee doorga… daarvan weet ik gewoon, dit is het!

Dus wat is jouw iets? Wat is jouw idee of verhaal? En hoe zet jij dit om in jouw vorm?

P.s. ik heb er ook een gedicht over geschreven: ‘Van niets naar iets’

Nieuwsbrief ontvangen?

Krijg inspiratie over het vergroten van je creatiekracht en het vormen van je eigen visie!

Alles wat je denkt geeft onmiddellijk een reactie op je zenuwstelsel. Denk maar eens dat je nu in een citroen bijt. Je proeft het zure van het citroen al in je gehemelte. Je zenuwstelsel activeert je speekselklieren. Die op haar beurt sap activeren in je mond. En het mooie van dit systeem. Het is niet echt gebeurd. Je hebt het net zelf bedacht.
Bij stress krijg je vaak het advies om minder te doen. Maar dit werkt niet altijd. Sterker nog, soms moet je meer doen. Bijvoorbeeld sporten. Maar dit advies werkt bij anderen juist weer averechts. Dan kun je er juist weer vermoeider door worden en meer stress van krijgen. Het heeft allemaal te maken met welke van de 4 stress types jij bent.
Je lichaam en onbewuste brein onthouden precies datgene wat jou stress geeft. Daarom kan het bijvoorbeeld zomaar het geval zijn dat je al hartkloppingen krijgt als je alleen maar een hond hoort blaffen. Puur omdat je misschien ooit door een hond bent gebeten of achterna gezeten. En zo is dat met veel meer dingen. Hoe zit dat dan precies en wat kun je eraan doen? Leer omgaan met jouw triggers.
0 reacties

Laat jouw reactie achter