Jaarthema: Moeiteloos leven!

Ik was 2 weken terug bij het eerste weekend van 365 dagen succesvol. Een weekend met als thema ‘ik ben de baas’. Ofwel, jij besluit waar je voor wilt gaan. Jij besluit wat voor jou belangrijk is en dus ook wat jij wilt doen of veranderen. En dan is het handig om daar een thema aan te gaan koppelen, zodat je elke keuze die je maakt kunt checken met jouw thema. Zodat kiezen makkelijk word én je gelijk bezig bent met datgene wat je wilt. Dubbelop dus.

Ik heb voor mezelf besloten om ‘Moeiteloos Leven’ als jaarthema te kiezen. Telkens komt het weer terug dat ik overal hard voor aan het werk ben, maar dat het soms iets te hard is. Dat ik soms iets teveel m’n best doe. Kan je teveel je best doen? Schijnbaar wel. Ik merk het tenminste vaak dat ik onrustig word en het gevoel heb niet hard genoeg te gaan, niet genoeg te doen, niet genoeg te creëren, niet genoeg te bereiken. Met als gevolg dat ik nog harder ga werken en uiteindelijk gestrest op de bank zit en het gevoel heb niks echt goed te hebben gedaan.

Kun je teveel je best doen? Schijnbaar wel!

Moeiteloos leven betekent voor mij dat ik bij alle keuzes die ik maak check, voelt dit goed op dit moment of creëert dit een ‘druk’? Ik hou er namelijk van om ergens moeite voor te doen, alleen moeite doen wat druk oplevert daar pas ik voor.

Want het hoeft namelijk niet moeilijk te gaan. Het kan gewoon makkelijk gaan. En dat wordt vanaf nu mijn overtuiging. En alles mag tijd kosten. Net zoals en boom ook niet van de 1 op de andere dag een boom is (Zie ook het gedicht: ‘Alsof het niets is’).
En wat opent dit opeens een andere wereld. Als niks meer snel en met een bepaalde druk hoeft. En als niks meer moeilijk is, dan is alles opeens makkelijk en prima. Dan is het altijd goed.

Als niks moeilijk is, dan is alles opeens makkelijk!

En ik kon dan ook geen beter begin bedenken dan te starten met het boekje: ‘*Loos’ van Linda Commandeur. Vind het ontzettend inspirerend en gaaf wat zij voor elkaar weet te krijgen. Je kunt hier het boekje: ‘Moeiteloos met impact‘ bestellen.

Dus, hoe zag jouw jaar er afgelopen jaar uit? Wat wil je absoluut niet meer? En als je dat weet, dan weet je dus ook wat je wel wilt dit jaar. En dát ga je vervolgens koppelen in een mooi thema voor dit jaar.

En laat dat dan gelijk de clue zijn om jou te helpen keuzes te maken en je doel te bereiken.

Heel veel succes ermee!

Nieuwsbrief

Wil je ook blogs ontvangen met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling en op de hoogte zijn van nieuwe trajecten? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Alles wat je denkt geeft onmiddellijk een reactie op je zenuwstelsel. Denk maar eens dat je nu in een citroen bijt. Je proeft het zure van het citroen al in je gehemelte. Je zenuwstelsel activeert je speekselklieren. Die op haar beurt sap activeren in je mond. En het mooie van dit systeem. Het is niet echt gebeurd. Je hebt het net zelf bedacht.
Bij stress krijg je vaak het advies om minder te doen. Maar dit werkt niet altijd. Sterker nog, soms moet je meer doen. Bijvoorbeeld sporten. Maar dit advies werkt bij anderen juist weer averechts. Dan kun je er juist weer vermoeider door worden en meer stress van krijgen. Het heeft allemaal te maken met welke van de 4 stress types jij bent.
Je lichaam en onbewuste brein onthouden precies datgene wat jou stress geeft. Daarom kan het bijvoorbeeld zomaar het geval zijn dat je al hartkloppingen krijgt als je alleen maar een hond hoort blaffen. Puur omdat je misschien ooit door een hond bent gebeten of achterna gezeten. En zo is dat met veel meer dingen. Hoe zit dat dan precies en wat kun je eraan doen? Leer omgaan met jouw triggers.
0 reacties

Laat jouw reactie achter