Over Nicole

Ik verander constant, mijn inzichten, mijn ervaringen, mijn ontdekkingen. Maar toch ontdek ik dat sommige dingen wel gelijk blijven. Bijvoorbeeld altijd bezig zijn. Altijd ideeën hebben en dat ook meteen tot uitvoering willen brengen. Altijd nieuwsgierig zijn en zoveel mogelijk willen ontdekken en beleven. En het altijd geloven in de mogelijkheden.

Creativiteit

Miljoenen ideeën en concepten. Altijd aan het creëren. Ik heb lang het gevoel gehad dat ik in mijn creativiteit een keuze moest maken en dat wilde ik helemaal niet. Want ik was niet alleen ‘iemand die concepten uitdenkt’ of alleen maar ‘iemand die ideeën bedenkt’ of ‘die anderen traint en workshops opzet’ (wat ik via mijn praktijk deed). Ik hou bijvoorbeeld ook van schrijven en verhalen creëren. En op het moment dat ik dat volledig ging omarmen en ook ging geloven dat alles naast elkaar kan bestaan en elkaar kan versterken, toen vielen bij mij puzzelstukjes op z’n plek. Ik hoef niet te kiezen. Alles bij elkaar is wie ik ben.

Persoonlijke Ontwikkeling

Jaren van persoonlijke ontwikkeling (in de vorm van NLP cursussen, het jaarprogramma van 365 dagen succesvol en het traject van Michael Pilarczyk) gaven mij het inzicht dat ik veel meer zélf creatief wilde zijn. In plaats van fulltime bezig zijn in mijn natuurgeneeskundige fysiotherapiepraktijk. Pas toen ik die creativiteit ging omarmen in de vorm van zelf een SF-roman schrijven en het meehelpen aan een speelfilm kwam de energie helemaal terug.

“Ik geloof dat je vooral moet doen wat je voelt.”

De kunst van doen

Mijn kracht zit in het doen. Ik probeer altijd alles. Ik geloof ontzettend in mogelijkheden en dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf nu op dit moment ook maar voor kunt stellen. In mijn beleving kun je daar ook alleen maar achterkomen als je ermee aan de slag gaat. Dan kom je er vanzelf achter wat je nodig hebt en wat wel of niet kan. Als je het niet probeert, dan weet je het nooit. Dat is gelijk mijn valkuil, want soms probeer ik teveel naast elkaar en is het opeens een chaos. Maar dat lost zich altijd ook wel weer op.

Eerlijk zijn

Ik hou er erg van om open en eerlijk te zijn. Naar hoe het met mij gaat en hoe het is om iets te creëren. Welk proces daar mee gemoeid gaat. Hoe eerlijker ik ben hoe meer ik me kan verbinden met mezelf en aan anderen. Het hoeft namelijk niet altijd goed te gaan. Iedereen is mens en juist nu in deze tijd van sociale media waar de mooiste plaatjes worden vertoond is het belangrijk om een reëel beeld te blijven schetsen. Zodat er geen druk of onrealistische verwachtingen hoeven te ontstaan.

Ik geloof ontzettend in de kracht van al je creatieve vermogens samen. En dat je juist die met die mix mooie dingen kunt maken en daar anderen weer mee kunt inspireren.