‘What do you want?’ (Filmfragment The Notebook)

Een geweldig mooie filmscene uit: ‘The Notebook’ over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk?

Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen… De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken. Je hóeft je niet in te voegen bij wat er al is. Je kunt het zélf bedenken en zelf je keuze bepalen. Trouwens niet bedenken, maar juist voelen. Want als iets niet je ding is dan voel je het vanzelf.

Een mooie scene uit The Notebook. Waarbij Allie en Noah elkaar na jaren weer ontmoeten. Allie (die verloofd is) voelt dat ze haar jeugdliefde Noah weer op moet zoeken. En als ze dan onverwacht bij hem blijft slapen en de dag erna teruggaat naar haar verloofde, confronteert Noah haar met de vraag:

‘What do you want?’

Bedrijfsdocu van de Praktijk voor de Traditionele Chinese Geneeswijzen Jan Elferink. Een portret van acupuncturist en kruidendeskundige Jan Elferink en acupuncturist Carla Oostveen die vertellen over de Chinese Geneeswijzen.
Korte film over het feit dat je eigenlijk nooit weet wat er in iemands hoofd omgaat en je weet ook nooit wat het doet kenteren.
Het is heel makkelijk om te oordelen. De beste stuurlui staan altijd aan wal. Maar stel nou dat alles wat jij vindt ook echt uitkomt? Stel dat jij de wereld creëert, wat dan?
0 reacties

Laat jouw reactie achter